A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розсошанська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Ювенальними прокурорами проведено інформаційно-роз’яснювальні заходи серед дітей у Розсошанському ліцеї Розсошанської сільської ради щодо профілактики злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми та домашнім насильством

Дата: 12.04.2024 16:30
Кількість переглядів: 132

Фото без опису

Ювенальними прокурорами проведено інформаційно-роз’яснювальні заходи серед дітей у Розсошанському ліцеї Розсошанської сільської ради щодо профілактики злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми та домашнім насильством

10 квітня 2024 року ювенальними прокурорами Хмельницької окружної прокуратури Крупельницькою Уляною Олександрівною та Котик Анною Сергіївною проведено інформаційно-роз’яснювальні заходи серед дітей у Розсошанському ліцеї щодо профілактики злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми та домашнім насильством.

В ході проведених просвітницьких заходів прокурорами поінформовано про причини, які породжують торгівлю людьми, домашнє насильство та вчинення інших незаконних угод щодо людей. Зокрема, до основних причин відносять – безробіття, негативний вплив середовища або сім’ї, відсутність нагляду батьків за своїми дітьми, примус батьками жебракувати, низький рівень доходів населення, тощо.

Крім того, дітям роз’яснено, що означає домашнє насильство та як його розрізнити, на які види поділяється, яка відповідальність передбачена законодавством України за його вчинення, а також куди можна звернутися у випадку, якщо вони стали жертвою чи свідком його здійснення.

Прокурори особливу увагу загострили на тому, що ніхто не має мовчати про будь які прояви насильства та обов’язково ділитися про те, що трапилося – з батьками, вчителями або іншими дорослими, яким вони довіряють.

Також, школярам наголошено і на роботі «Телефонів довіри та психологічної підтримки», за якими вони можуть звертатись по допомогу у разі такої необхідності.

 Зокрема, функціонують: «Телефон довіри» № 15-50 з психологічної підтримки молоді та Національної гарячої лінії № 116 - 123 з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації, Урядової гарячої лінії № 15-47 з питань протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії насильству та Національної гарячої лінії для дітей та молоді № 116 - 111.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь