A A A K K K
для людей із порушенням зору
Розсошанська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Громадські обговорення (слухання) щодо реорганізації Монастироцької гімназії Розсошанської сільської ради

Дата: 13.03.2023 22:16
Кількість переглядів: 115

Інформаційне повідомлення

про проведення громадських обговорень (слухань) щодо реорганізації Монастироцької гімназії Розсошанської сільської ради

 

1. Найменування організатора громадських обговорень (слухань) -Розсошанська сільська рада.

2. Мета: врахування думки жителів Розсошанської сільської територіальної громади щодо реорганізації Монастироцької гімназії Розсошанської сільської ради у Монастироцьку загальноосвітню школу І ступеня Розсошанської сільської ради.

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (пункт 30 статті 26) реорганізація або ліквідація навчальних закладів комунальної форми власності здійснюється за рішенням місцевої ради.

Реорганізація і ліквідація закладів загальної середньої освіти у сільській місцевості допускаються лише після громадського обговорення проєкту відповідного рішення засновника (стаття 32 Закону України «Про повну загальну середню освіту»).

Станом на сьогодні на території Розсошанської сільської ради функціонують 10 закладів загальної середньої освіти, у яких навчається 1141 учень.

Фінансування закладів освіти громади здійснюється з місцевого бюджету. З державного бюджету виділяються кошти освітньої субвенції, яка передбачена виключно на заробітну плату педагогічних працівників. Основною складовою у розрахунку даної субвенції є розрахункова кількість учнів, наповнюваність класів, яка визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання. Для закладів освіти Розсошанської сільської ради середня розрахункова наповнюваність визначена на рівні 12,9 учнів. Середня вартість одного учня по ЗЗСО громади становить 51 тис 395 грн

Критично не відповідає вимогам щодо наповнюваності класів Монастироцька гімназія з показником 4,4 учнів. Показник наповнюваності є незмінно низьким протягом тривалого часу, що свідчить про низький соціальний попит сільської громади на освітні послуги на вказаній території.

Станом на 21 лютого 2023 року в Монастироцькій гімназії навчається 37 учнів. З них фактично 35 учнів, 2 учні перебувають за кордоном і навчаються дистанційно.

Початкові класи – 14 учнів:

1 клас – 3 учні, 2 клас – 5 учнів, 3 клас – 1 учень, 4 клас – 5 учнів.

Середні класи – 21 учень:

5 клас – 5 учнів, 6 клас – 5 учнів, 7 клас – 4 учні, 8 клас – 3 учні, 9 клас – 4 учні.

Лише у 2, 4, 5 та 6  класах є мінімальна наповнюваність учнів. Решта учнів навчаються за індивідуальною формою навчання.

Демографічна ситуація в с. Монастирок, с. Іванківці та с. Михалківці теж не сприяє збільшенню учнівського контингенту: за перспективною мережею Монастироцької гімназії до 2027 року кількість здобувачів освіти не перевищує 40 учнів.

Середня вартість одного учня Монастироцької гімназії становить 77 тис 827 грн.

На функціонування Монастироцької гімназії в 2022 році витрачено 3 млн 502 тис 211 грн. З них з місцевого бюджету 2 млн 169 тис. 789 грн.

Економія при проведенні реорганізації закладу освіти становитиме 1 млн. 272 тис 390 грн .

За рахунок зекономлених коштів можна провести капітальний ремонт закладу, а саме: заміна даху, утеплення горища, облаштування сучасного харчоблоку в навчальному корпусі, капітальний ремонт класних кімнат, заміна підлоги,  реконструкція старої системи опалення, покращення матеріально-технічної бази освітнього процесу.

Такі заходи з оптимізації шкільної мережі дадуть можливість створення єдиного освітнього простору, раціонального та ефективного використання наявних ресурсів, їх спрямування на задоволення освітніх потреб учнів та вихованців.

3. До участі в обговоренні запрошуються всі мешканці Розсошанської сільської територіальної громади, депутати Розсошанської сільської ради тощо.

4. Формат проведення громадських обговорень:

У зв’язку з продовженням воєнного стану, карантину, з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 та забороною масових зібрань, пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі із зазначенням особи та контактної інформації заявника за адресою: 31362, Хмельницька область, Хмельницький район, село Розсоша, вулиця Центральна, будинок 4 (Розсошанська сільська рада), електронна адреса: rozsoshasilrada@gmail.com.

Також із дотриманням усіх заходів безпеки публічне громадське обговорення передбачатиме на території Монастироцього старостинського округу громадських слухань, засідань за круглим столом, зборів, зустрічей з громадськістю та колективами закладів освіти; анкетування мешканців громади.

Учасникам громадських обговорень (слухань) необхідно мати при собі документ, який посвідчує особу та містить відомості про місце її проживання (реєстрації), захисну маску, дотримуватись соціальної дистанції, інших протиепідемічних заходів.

5. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення:

Адреса: 29000, м.Хмельницький, вулиця Кам'янецька, будинок 122/2, каб. 307.

Електронна адреса: rozsoshaotgosvita@gmail.com

6. Прізвище та ім`я особи, визначеної відповідальною за громадські обговорення (слухання) – Задойна Наталія Михайлівна, керуючий справами виконавчого комітету Розсошанської сільської ради, телефон:0688287311.

7. Контактна особа щодо громадських обговорень (слухань) - Чорнобай Зоя Миколаївна, головний спеціаліст з питань освіти та культури Розсошанської сільської ради, телефон: 0982531631.

8. Строк і спосіб оприлюднення результатів обговорень: звіт за результатами обговорень буде оприлюднений на офіційному веб-сайті Розсошанської сільської ради у строки, передбачені чинним законодавством.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь