Розсошанська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Чергова зустріч Хмельницької ДПІ з представниками Розсошанської сільської ради та її виконавчими органами

Дата: 18.11.2021 15:15
Кількість переглядів: 304

Чергова зустріч Хмельницької ДПІ з представниками Розсошанської сільської ради

та її виконавчими органами

Фото без опису

В рамках планових консультацій, сьогодні  відбулась зустріч представників Розсошаської сільської ради та її фінансового відділу з начальником Хмельницької ДПІ Чмелюком Іваном Володимировичем

В ході зустрічі обговорювалися питання пошуку резервів наповнення дохідної частини бюджету, легалізації заробітної плати, сплати боргу, подання звітності в електронному форматі, отримання адміністративних послуг, зміни в податковому законодавстві.

Найгострішим питанням було декларування доходів громадян у власності або користуванні яких є значні площі земельних ділянок та спецтехніка для їх обробітку (трактори, комбайни, дорожньо-будівельні і меле ораторні машини) для подальшого залучення їх до декларування доходів.

Проведення роз’яснювальної кампанії щодо ЗУ від 15 червня 2021 року № 1539 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету»

Також, обговорювались переваги подання звітності в електронному вигляді та отримання ЕЦП. Електронні сервіси ДПС. Реєстрація підписників в соціальній мережі FACEBOOK ДПС України.

З представниками фінансового відділу обговорювалось питання сплати ПДФО за місцем впровадження господарської діяльності, зокрема щодо власників АЗС скоординовано спільні дії ГУ ДПС при погодженні стосовно розміщення на їх територіях відокремлених підрозділів юридичних осіб (виділення земельних ділянок, надання дозволів на розміщення об’єктів торгівлі, укладення договорів оренди, тощо) з метою взяття таких юридичних на облік, як платників податку на доходи фізичних осіб.

Іван Володимирович наголосив старостам громади про необхідність громадських обговорень під час прийняття місцевих податків і зборів та надання пільг. А також, прийняття адекватних ставок місцевих податків на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь