Розсошанська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

День Соборності України

Дата: 24.01.2019 22:07
Кількість переглядів: 516

   Одна з головних сторінок нашої історії – боротьба українського народу за соборність своїх земель. Так вже розпорядилась історія, що упродовж століть наш народ та землі України були розрізнені, належали до інших держав:Російської імперії, Польщі, Австро-Угорщини. Тож споконвічною мрією українців було об’єднання розрізнених частин України в межах однієї держави.

   День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді, сто років тому, на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку УНР і ЗУНР. Щороку 22 січня весь український народ із вдячністю згадує тих героїв, які боролися за об’єднання усіх національно-демократичних сил українства, хто словом і ділом намагався відродити незалежну Соборну Українську державу. Здавалося б, нарешті, ми отримали те, заради чого сотні років відчайдушно боролися й гинули мільйони наших предків, щоб отримати таку бажану свободу. Часи, коли вже жодна з країн світу не може нам диктувати свої правила. А ще, Україна понад усе прагне до миру, спокою. Сьогодні їй знову приходиться боротися за свою єдність, волю, правду. Наша держава залишилася сам-на-сам зі складними проблемами, які мусить вирішувати не хто інший, як її народ.

   І сьогодні, 22 січня у Розсошанському НВК відзначали День Соборності України. Коваль Людмила Олександрівна, вчитель історії та правознавства, підготувала та провела зі своїми семикласниками загальношкільний виховний захід «Україна – єдина!»

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   День Соборності України нагадує нам, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми – єдиний народ! Памятаймо про незлічені жертви наших співвітчизників, покладені на вівтар незалежності, соборності, державності. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

   Напередодні дня Соборності педагогом-організатором (Ляшок Л. В.) було проведено фотоконкурс «Україна – це ми!». Перше місце виборов учнівський колектив 5 класу, друге – учнівський колектив 10 класу. Ось найкращі світлини.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь