Розсошанська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

1 грудня – День порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми

Дата: 03.12.2018 21:29
Кількість переглядів: 433

   День порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми вперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД. Головна мета – звернути увагу суспільства на цю проблему.

      Символом Дня порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми є червона стрічка, яка має свою історію. Ідея символу була задумана навесні 1991 року і належить художнику Франку Муру, який жив у невеликому містечку штату Нью-Йорк. Вперше стрічки як символ почали носити під час війни в Затоці і були символом переживання і співчуття за тих людей, які зіткнулися з трагедією, пов’язаною з вбивствами дітей в Атланті. Так Франк Мур прийшов до висновку, що така ж стрічка, тільки іншого кольору, могла б стати і символом порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми.

Фото без опису

   Так виникла червона стрічка. Більшість народів цю ідею підтримали і почали кріпити червоні стрічки до свого одягу. Вона стала символом не тільки розуміння, а й обєднання зусиль людей, спрямованих на вирішення цієї проблеми. Прикріпивши стрічку до свого одягу, людина висловлює свою підтримку, співчуття і переживання тим, хто хворий.

   В цей день ми вшановуємо память померлих від СНІДу, намагаємось збудити у свідомості суспільства толерантне ставлення до них, зменшити рівень стигматизації. У Розсошанському НВК учні 5-11 класів виготовили квілти, кожен з яких мав свою тематику.

Фото без опису

Учні 5 класу. На своєму квілті показали, що завжди протягнуть руку допомоги ВІЛ-позитивним людям.

Фото без опису

Учні 6 класу. Тематика квілту «Як ВІЛ-інфекція не передається».

Фото без опису

Учні 7 класу. Дарують свої серця, любов, турботу, повагу у підтримку ВІЛ-інфікованих.

Фото без опису

Учні 8 класу. Квілт з малюночків.

Фото без опису

Учні 9 класу. Тематика квілту «Чим я можу допомогти ВІЛ-позитивним людям».

Фото без опису

Учні 10 класу. Квілт з тканини. Червона стрічка вказує на те, що десятикласники підтримують хворих на СНІД , співчувають їм та переживають за їхню долю.

Фото без опису

Учні 11 класу. Тематика квілту «Шляхи передачі ВІЛ-інфекції»

   На загальношкільній лінійці кожен клас представив свій квілт. Цим самим учні закликають усіх бути толерантними по відношенню до людей, які живуть з ВІЛ/
СНІДом, не залишати їх на самоті, завжди підтримувати, стати найкращим другом, допомагати у всьому, допомогти здійснити мрію.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь