Розсошанська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Минуле стукає у наші серця

Дата: 25.11.2018 18:38
Кількість переглядів: 535

   З метою вшанування пам’яті безневинно замучених голодом та політичними репресіями, виховання в учнів особистих рис громадянина України, розвитку у дітей траурного етикету, дотримання традицій вшанування померлих і загиблих у Розсошанському НВК відбулась лінійка-реквієм «Минуле стукає у наші серця».

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

24 листопада – День пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр. в Україні. У 1933-му вперше на державному рівні відзначені його роковини – через 60 років після трагедії. 1998 року Указом Президента України встановлено День памяті жертв Голодомору – щороку в четверту суботу листопада. Цього дня українці, як тільки смеркне, запалюють у вікнах свічки – в память про всіх убитих голодом. От і на нашій лінійці учні по колу передавали свічу скорботи.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Без стихії, без засухи, без війни – в самому центрі цивілізованої Європи, в Україні, яка незадовго перед цим була житницею континенту, небачений голод забрав у могилу мільйони людей. Памятаймо, що зимою 1932-1933р. помирало в Україні 17 чоловік на хвилину, 25 тисяч щодня, а за 10 місяців Україна втратила майже чверть свого населення. Тавро 1933р. горить і досі на чолі нашого буття…

   Хай у кожному місті й селі, в кожній оселі, в кожній родині старий і малий схилить голову перед памяттю невинно убієнних голодом-геноцидом, уклінно припаде до їхніх могил, поставить свічку перед образом Божим. Нехай ця хвилина увійде в наші серця тихою молитвою, очистить наші душі від зла.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь