Розсошанська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

Мітинг-реквієм «Нас пам’ять кличе у роки війни»

Дата: 09.05.2018 12:45
Кількість переглядів: 729

Фото без опису

Фото без опису

   Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто віддав своє життя і захистив рідну землю від ворогів. Вже минув 73 рік з тієї травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов мир, довгожданий, вистражданий, оплачений найвищою ціною, ціною крові і сліз.

   8 травня – День пам’яті і примирення. В цей день, у селі Розсоша, біля пам’ятника загиблих воїнів-односельчан відбувся мітинг-реквієм «Нас пам’ять кличе у роки війни». Голова Розсошанської ОТГ Дячок Василь Володимирович відкрив мітинг та привітав усіх присутніх з Перемогою. Учні школи декламували вірші та співали пісень. Також, поклали квіти до обеліска та гірлянду Слави. Настоятель храму отець Володимир прочитав молебень за загиблими у роки війни та тими, хто помер у мирний час.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. 9 травня – День Перемоги. Цього дня по всій Україні вкриваються весняними квітами і величні пам’ятники, і скромні обеліски. Це означає, що пам’ять народна жива, що подвиг загиблих – незабутній. Свято Перемоги – це свято зі слізьми на очах, це свято радісне і гірке. Радісне, бо принесло на нашу землю мир, і гірке, бо ціна цієї радості – життя мільйонів наших співвітчизників. Цей день залишиться для нас завжди затьмареним гіркотою втрат і осяяний сонцем Перемоги.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь