Розсошанська громада
Хмельницька область, Хмельницький район

День Соборності України

Дата: 24.01.2019 22:07
Кількість переглядів: 503

   Одна з головних сторінок нашої історії – боротьба українського народу за соборність своїх земель. Так вже розпорядилась історія, що упродовж століть наш народ та землі України були розрізнені, належали до інших держав:Російської імперії, Польщі, Австро-Угорщини. Тож споконвічною мрією українців було об’єднання розрізнених частин України в межах однієї держави.

   День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді, сто років тому, на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку УНР і ЗУНР. Щороку 22 січня весь український народ із вдячністю згадує тих героїв, які боролися за об’єднання усіх національно-демократичних сил українства, хто словом і ділом намагався відродити незалежну Соборну Українську державу. Здавалося б, нарешті, ми отримали те, заради чого сотні років відчайдушно боролися й гинули мільйони наших предків, щоб отримати таку бажану свободу. Часи, коли вже жодна з країн світу не може нам диктувати свої правила. А ще, Україна понад усе прагне до миру, спокою. Сьогодні їй знову приходиться боротися за свою єдність, волю, правду. Наша держава залишилася сам-на-сам зі складними проблемами, які мусить вирішувати не хто інший, як її народ.

   І сьогодні, 22 січня у Розсошанському НВК відзначали День Соборності України. Коваль Людмила Олександрівна, вчитель історії та правознавства, підготувала та провела зі своїми семикласниками загальношкільний виховний захід «Україна – єдина!»

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   День Соборності України нагадує нам, що Україна не розділена, що немає окремої Східної і Західної України, а що у нас єдина держава і ми – єдиний народ! Памятаймо про незлічені жертви наших співвітчизників, покладені на вівтар незалежності, соборності, державності. Ми маємо бути свідомі того, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.

   Напередодні дня Соборності педагогом-організатором (Ляшок Л. В.) було проведено фотоконкурс «Україна – це ми!». Перше місце виборов учнівський колектив 5 класу, друге – учнівський колектив 10 класу. Ось найкращі світлини.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь